ShowsReunionsIntercanvis
Somriures Nòmades és un projecte soci-cultural i audiovisual itinerant en el qual els titelles, el clown, el circ, la música i l’animació infantil porten somriures al voltant del món en col·laboració amb artistes locals i internacionals. Somriures Nòmades utilitza les arts escèniques i l’intercanvi artístic com a eines per a la transformació social. De quina forma?
 • Aproximant-se a tradicions i artistes locals per aprendre, compartir i col·laborar en espectacles conjunts.
 • Realitzant tallers creatius vinculats al món de les arts escèniques de la mà d’associacions i col·lectius locals.
 • Funcionant com a plataforma per rebre a tots aquells artistes que vulguin sumar-se al projecte.
 • Reivindicant el patrimoni cultural dels pobles a través de la difusió del material audiovisual recollit durant el viatge.
Objectius generals
Utilitzar arts escèniques com l’animació infantil, les titelles, el circ i el clown, per crear espais d’alegria i diversió amb el públic, generar col·laboracions artístiques entre artistes de tot el món i reivindicar el patrimoni cultural dels pobles.
Objectius específics:
 1. Apropar mons d’arts escèniques per entretenir i divertir.
 2. Afavorir l’expressió artística i la creativitat a través de titelles i tècniques de circ de la mà d’associacions i col·lectius locals.
 3. Generar espais d’intercanvi i col·laboració entre artistes de tot el món.
 4. Produir material audiovisual de caràcter documental de diferents expressions artístiques tradicionals i contemporànies de cada lloc.
 5. Reivindicar la riquesa i la diversitat cultural dels pobles.
Què fem?
Somriures Nòmades, amb el Dream Warrior (el camió) simbolitza una gran nau que aporta consciència social en la seva ruta per la terra, que viatja en un planeta sense fronteres i que pretén que moltes realitats i veus siguin vistes i escoltades.

 • Millorar les condicions psicosocials en les quals viuen les persones, especialment els nens i les nenes en territoris empobrits a través d’accions lúdic-pedagògiques.
 • Sensibilitzar a favor de la pau i la justícia al món.
 • Contribuir a l’acostament i reconeixement cultural dels diferents pobles i societats en la seva diversitat, difonent i sent altaveu de diferents iniciatives locals i esforços de punts col·lectius i moviments en favor de la dignitat i la justícia social.
 • Fomentar una consciència social que, a través de l’anàlisi crítica de diferents realitats i intercanvis, generi reflexions i accions de solidaritat, tant al món en què s’arriba com del que es parteix, per aconseguir unes societats més equitatives.

 1. Accions lúdic pedagògiques dirigides especialment als nens i nenes.
 2. Accions de sensibilització i intercanvi sociocultural entre pobles, actuant alhora d’altaveu dels col·lectius locals, de les seves reivindicacions i fent difusió de les mateixes.
 3. Accions d’incidència directes no violentes.

També oferim converses a escoles, universitats o altres organitzacions.

Compartim sobre com perseguim els nostres somnis. Sol ser d’1 hora de durada.

La nostra moto és:

Seguiu els seus somnis, saben el camí.

Aquesta part és un altre valor del nostre projecte.
A cada espectacle, demanem als nens que portin aliments, fruites, oli, pasta, arròs, etc., per practicar l’intercanvi amb ells i viure-lo de primera mà. El que pren és alimentar-nos. Aquest és un moment important. No es preocupi si es dóna massa a les entitats locals que treballen amb persones amb necessitats.
També vam demanar gasoil perquè és el menjar del somni guerrer.

La part principal del projecte és mantinguda per l’intercanvi. Compartim aquesta experiència cada vegada que finalitzem l’espectacle. No vol dir que els diners no siguin importants o inútils, el que estem fent és mostrar que no tot funcionava amb diners. A més, quan tenim massa menjar donem a les persones que necessiten més que nosaltres.