Per què en camió?

El Dream Warrior és un camió de bombers de Suïssa, de la marca Magirus Deutz 280 (actualment Iveco) amb mecànica alemanya. A data d’avui i als seus 25 anys d’edat, només té 41000km, 8.000km dels quals es van fer en dos viatges de prova realitzats a través del Sàhara Marroquí durant el Nadal del 2010-2011 i del 2011-2012.

Es tracta d’un camió amb tracció permanent a les 4 rodes, és a dir, un 4×4 pur que compta amb reductora i bloquejos de diferencials, tant posterior com total. És, en resum, un vehicle idoni i de garanties per fer Somriures Nòmades.

El camió ens permet fer el camí de forma autònoma podent transportar tot l’equip educatiu i logístic per desenvolupar el nostre projecte. Un vehicle així permet accedir a llocs on el transport públic no arriba o no existeix a causa de la llunyania, la dificultat dels camins, les condicions atmosfèriques adverses…etc.

El camió ens servirà, a més a més, d’habitatge: disposa d’aigua freda i calenta, neveres, dutxa, calefacció i cuina a gasoil, llits, armaris, un safareig, una maggiolina, etc. Així mateix, està equipat amb plaques solars, sistemes electrònics de navegació, un generador de corrent de 2000W-220v, que ens permetrà tenir energia allà on actuem.